fbpx

Γιώργος Ηλιόπουλος- Κλιματική αλλαγή: Μύθοι & Αλήθειες

"Ένα υποβαθμισμένο περιβάλλον, σημαίνει υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής".

28.01.24

Ακούστε το podcast

Η κλιματική αλλαγή απασχολεί πολλούς επιστήμονες, αλλά και τους απλούς πολίτες ανά τον κόσμο που πλέον βιώνουμε τις επιπτώσεις της. Αυτό ακριβώς είναι και το θέμα αυτού του podcast του Let’s Talk, μία συζήτηση που κάναμε με τον Γιώργο Ηλιόπουλο με τον στόχο να λυθούν πολλές απορίες και να αλλάξουμε έστω και λίγο την προσέγγιση που έχουμε στο περιβάλλον.

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος είναι Περιβαλλοντολόγος με Μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Πολιτική και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, MBA International στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και Fulbright fellow στο Cornell στις ΗΠΑ σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης και κλιματικής αλλαγής. Έχει εργαστεί τα τελευταία 15 χρόνια ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα ESG και Βιώσιμης Ανάπτυξης, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί στην Ολλανδία στον διεθνή οργανισμό GRI, ο οποίος εκδίδει τα πρότυπα για τις Εκθέσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης, αλλά και στην Παγκόσμια Τράπεζα. Έχει ιδρύσει την AIPHORIA Consulting η οποία είναι συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα ESG & Βιώσιμης Ανάπτυξης, ενώ στο παρελθόν υπήρξε Πρόεδρος της Ένωσης Περιβαλλοντολόγων Ελλάδος. Επίσης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ecogenia. 

 

Pamela Lytra

MORE PODCASTS

Γιώτα Τσιμπρικίδου, Δημοσιογράφος- Ραδιοφωνική Παραγωγός- Podcaster

Γιώτα Τσιμπρικίδου, Δημοσιογράφος- Ραδιοφωνική Παραγωγός- Podcaster

“Το podcast διαφέρει ως μέσο, γιατί σχετίζεται πολύ με την επιλογή του ακροατή που ζει κάτι μαγικό μέσα από μία πλατφόρμα στον συγκεκριμένο χρόνο και χώρο διαλογής του. Οι δημιουργοί του έχουμε τη δυνατότητα να περιποιηθούμε περισσότερο το πρόσωπο που έχουμε επιλέξει να κάνουμε το μοίρασμά μας”

Χάρις Κούσουλα, Παιδαγωγός, Πως να διαλέξεις το κατάλληλο σχολείο για το παιδί σου

Χάρις Κούσουλα, Παιδαγωγός, Πως να διαλέξεις το κατάλληλο σχολείο για το παιδί σου

“Το πρώτο περιβάλλον του παιδιού πρέπει να εκφράζει τις αξίες της κάθε οικογένειας και να είναι πολύ φροντισμένο, με ερεθίσματα που ευνοούν στο μέγιστο τη σωματική, την ψυχική και τη συναισθηματική ανάπτυξη”.

MORE INTERVIEWS

Articles

Θανάσης Δρίτσας: Ο καρδιολόγος που γνώρισε τη music- medicine στην ελληνική ιατρική

Θανάσης Δρίτσας: Ο καρδιολόγος που γνώρισε τη music- medicine στην ελληνική ιατρική

Έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως προσωπικότητα «γέφυρα» μεταξύ ιατρικής και τέχνης κι έχει τιμηθεί με το διεθνές βραβείο Fontane Di Roma (2013) και ως πρωτοπόρος για την κλινική κι ερευνητική του δραστηριότητα στη χρήση της μουσικής ως θεραπευτικού μέσου (music medicine), αποτελεί διακεκριμένο μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μουσικής και Ιατρικής (International Association of Music and Medicine, IAMM) και το 2019 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το επιστημονικό του έργο του.

Podcasts

Videos

Παντελής Παπαδόπουλος, Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπευτής, Η ανθρώπινη ύπαρξη στο σήμερα

Παντελής Παπαδόπουλος, Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπευτής, Η ανθρώπινη ύπαρξη στο σήμερα

“Έχει πλέον αποδειχθεί η πλαστικότητα του εγκεφάλου, που σημαίνει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να αλλάξει παρά το ότι παλαιότερα πιστεύαμε το αντίθετο. Για να συμβεί όμως αυτό, χρειάζεται μία διορθωτική εμπειρία”.