Νίκη Μαρκογιάννη, Νευρολόγος- Ψυχίατρος, Ιδρύτρια του Ιππόλυσις, Θεραπεία με οδηγό τα άλογα
"Το Ιππόλυσις απευθύνεται σε νέους και πάντα νέους ανθρώπους, που θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, να ανακαλύψουν στοιχεία δημιουργικότητας, να μάθουν να αντιμετωπίζουν τη ζωή με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα αλλά και σε κάθε άτομο που κάτι το απασχολεί".
11.11.23
Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:
Το Let’s Talk βρέθηκε στον υπέροχο χώρο του Ιππόλυσις, για να συνομιλήσει με την εμπνεύστριά του, Νευρολόγο και Ψυχίατρο Νίκη Μαρκογιάννη. Τι πρέπει να γνωρίζει κανείς για το Ιππόλυσις;
1. Δεν έχει μόνο άλογα.
2. Τα περισσότερα ζώα που βρίσκονται σε αυτό, είναι ταλαιπωρημένα ή παρατημένα.
3. Εδώ τα άλογα- όπως κι όλα τα ζώα- δε χρησιμοποιούνται ΑΛΛΑ αξιοποιούνται.
4. Οι θεραπείες είναι για όλους, μικρούς και μεγάλους.
5. Είναι ένα από τα 600 πιστοποιημένα εναλλακτικά κέντρα θεραπειών στον κόσμο.
Η Πάμελα Λύτρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτος των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, σπούδασε στο Τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα με το τρίτο και τέταρτο έτος σπουδών παρακολουθούσε μαθήματα Δημοσιογραφίας στο Επαγγελματικό Εργαστήρι Δημοσιογραφίας της οδού Καπλανών.
Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε μεγάλους Ομίλους, καταλαμβάνοντας υπεύθυνες θέσεις όπως αυτή της αρχισυνταξίας. Σήμερα έχει τη δική της επιχείρηση, το GoogleLovesMe, με αντικείμενο το Digital Content- Ghostwriting & Media Planning και το site συνεντεύξεων- ανθρώπινων ιστοριών Let' s Talk.
“Έχει πλέον αποδειχθεί η πλαστικότητα του εγκεφάλου, που σημαίνει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να αλλάξει παρά το ότι παλαιότερα πιστεύαμε το αντίθετο. Για να συμβεί όμως αυτό, χρειάζεται μία διορθωτική εμπειρία”.
Έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως προσωπικότητα «γέφυρα» μεταξύ ιατρικής και τέχνης κι έχει τιμηθεί με το διεθνές βραβείο Fontane Di Roma (2013) και ως πρωτοπόρος για την κλινική κι ερευνητική του δραστηριότητα στη χρήση της μουσικής ως θεραπευτικού μέσου (music medicine), αποτελεί διακεκριμένο μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μουσικής και Ιατρικής (International Association of Music and Medicine, IAMM) και το 2019 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το επιστημονικό του έργο του.
“Έχει πλέον αποδειχθεί η πλαστικότητα του εγκεφάλου, που σημαίνει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να αλλάξει παρά το ότι παλαιότερα πιστεύαμε το αντίθετο. Για να συμβεί όμως αυτό, χρειάζεται μία διορθωτική εμπειρία”.