fbpx

Χάρις Κούσουλα, Παιδαγωγός, Πως να διαλέξεις το κατάλληλο σχολείο για το παιδί σου

"Το πρώτο περιβάλλον του παιδιού πρέπει να εκφράζει τις αξίες της κάθε οικογένειας και να είναι πολύ φροντισμένο, με ερεθίσματα που ευνοούν στο μέγιστο τη σωματική, την ψυχική και τη συναισθηματική ανάπτυξη".

15.11.23

Ακούστε το podcast

Καλωσήρθατε σ’ ένα νέο podcast του Let’s talk. Το σημερινό θέμα μας αφορά κυρίως στους γονείς και είναι η «Κατάλληλη επιλογή σχολείου για το παιδί μου». Κοντά μας έχουμε την Χάρις Κούσουλα,  η οποία είναι Παιδαγωγός, εκπαιδευμένη στη Μοντεσσοριανή προσέγγιση για τις ηλικίες 3- 6 ετών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη σχολική ψυχολογία. Αξίζει να αναφέρουμε όμως και τον υπέροχο χώρο, που έχει ιδρύσει στο Παγκράτι, το Amadou, ο οποίος προετοιμάζει κι εμψυχώνει τα παιδιά που ξεκινούν σχολείο.

Η Χάρις λοιπόν θα μας ξεδιαλύνει το θολό τοπίο που ενδεχομένως υπάρχει στο μυαλό μας για το κεφάλαιο «παιδί κι επιλογή σχολείου». Από ποια ηλικία του παιδιού είναι το ιδανικό να σκεφτόμαστε την επιλογή του σχολείου για εκείνο; Με ποια κριτήρια, πρακτικά αλλά κι ουσιαστικά, επιλέγουμε οι γονείς σχολείο και με ποια κριτήρια θα έπρεπε να επιλέγουμε; Το ιδανικό είναι το παιδί μας να φοιτήσει σ’ ένα σχολείο από την αρχή της σχολικής ζωής του έως και το τέλος της (εφόσον φυσικά είναι εφικτό αυτό); Τι σημαίνει τελικά «καλό σχολείο»;

Pamela Lytra

MORE PODCASTS

Γιώτα Τσιμπρικίδου, Δημοσιογράφος- Ραδιοφωνική Παραγωγός- Podcaster

Γιώτα Τσιμπρικίδου, Δημοσιογράφος- Ραδιοφωνική Παραγωγός- Podcaster

“Το podcast διαφέρει ως μέσο, γιατί σχετίζεται πολύ με την επιλογή του ακροατή που ζει κάτι μαγικό μέσα από μία πλατφόρμα στον συγκεκριμένο χρόνο και χώρο διαλογής του. Οι δημιουργοί του έχουμε τη δυνατότητα να περιποιηθούμε περισσότερο το πρόσωπο που έχουμε επιλέξει να κάνουμε το μοίρασμά μας”

MORE INTERVIEWS

Articles

Podcasts

Videos

Παντελής Παπαδόπουλος, Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπευτής, Η ανθρώπινη ύπαρξη στο σήμερα

Παντελής Παπαδόπουλος, Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπευτής, Η ανθρώπινη ύπαρξη στο σήμερα

“Έχει πλέον αποδειχθεί η πλαστικότητα του εγκεφάλου, που σημαίνει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να αλλάξει παρά το ότι παλαιότερα πιστεύαμε το αντίθετο. Για να συμβεί όμως αυτό, χρειάζεται μία διορθωτική εμπειρία”.