Έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως προσωπικότητα «γέφυρα» μεταξύ ιατρικής και τέχνης κι έχει τιμηθεί με το διεθνές βραβείο Fontane Di Roma (2013) και ως πρωτοπόρος για την κλινική κι ερευνητική του δραστηριότητα στη χρήση της μουσικής ως θεραπευτικού μέσου (music medicine), αποτελεί διακεκριμένο μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μουσικής και Ιατρικής (International Association of Music and Medicine, IAMM) και το 2019 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το επιστημονικό του έργο του.
Γιώργος Ηλιόπουλος- Κλιματική αλλαγή: Μύθοι & Αλήθειες
“Ένα υποβαθμισμένο περιβάλλον, σημαίνει υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής”.
Παντελής Παπαδόπουλος, Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπευτής, Η ανθρώπινη ύπαρξη στο σήμερα
“Έχει πλέον αποδειχθεί η πλαστικότητα του εγκεφάλου, που σημαίνει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να αλλάξει παρά το ότι παλαιότερα πιστεύαμε το αντίθετο. Για να συμβεί όμως αυτό, χρειάζεται μία διορθωτική εμπειρία”.
Dr. Θάνος Ασκητής, Καθηγητής Ψυχιατρικής- Σεξολόγος, Γυναικεία σεξουαλικότητα
Το αν μια γυναίκα θα βιώσει την ηδονή του οργασμού, επηρεάζεται κι από πολλούς ψυχολογικούς παράγοντες όπως είναι η παραπληροφόρηση σε σεξουαλικά θέματα, οι λεγόμενοι «μύθοι» για τη γυναικεία σεξουαλικότητα, η αυστηρή ανατροφή κι ενοχοποίηση της σεξουαλικής ηδονής.
Νίκη Μαρκογιάννη, Νευρολόγος- Ψυχίατρος, Ιδρύτρια του Ιππόλυσις, Θεραπεία με οδηγό τα άλογα
“Το Ιππόλυσις απευθύνεται σε νέους και πάντα νέους ανθρώπους, που θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, να ανακαλύψουν στοιχεία δημιουργικότητας, να μάθουν να αντιμετωπίζουν τη ζωή με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα αλλά και σε κάθε άτομο που κάτι το απασχολεί”.
Στέφανος Αρετάκης, Μαθηματικός, Η “Αστάθεια Αρετάκη” & η σημασία της εκπαιδευτικής εξειδίκευσης από νωρίς
«Σε μία πισίνα δημιουργικότητας, πρέπει μόνος σου να βρεις τη λύση και να συνδυάσεις τα εργαλεία που έχεις»
Θεόδωρος Παπακώστας, Αρχαιολόγος, Τι μας μαθαίνουν οι αρχαίοι
“Η αρχαιολογία είναι ψυχοθεραπεία κι από αυτή βγαίνουμε όλοι καλύτεροι. Είναι έμπνευση να γνωρίζεις καλύτερα την ανθρωπότητα στην ολότητά της”.